Beverbioscoop met popcorn!

Het was feest vanmorgen! Vanochtend werden er twee nieuwe bevers geïnstalleerd. Leuk dat jullie lid zijn geworden! Nadat Ilya en Benthe de beverbelofte hebben opgezegd kregen ze beide de groene das, de bijbehorende insignes en de bever-installatiekaart. Na applaus van de andere bevers was het tijd om naar buiten te gaan.

Daar legden de bevers in tweetallen, 1 geblinddoekt en 1 zonder blinddoek, een parcours af. De bevers moesten elkaar helpen door te vertellen wanneer ze hun voeten moesten optillen of welke kant ze op moesten gaan. Soms was dit toch nog wel een beetje moeilijk. Dus hebben we ook nog getest hoe snel de bevers het parcours konden afleggen zonder blinddoek. Daarbij was het van belang, wanneer ze terug bij start waren op de juiste volgorde gingen staan. Toen we klaar waren hielpen de bevers om al het touw en de pioniersbalken mee terug te nemen naar het lokaal.

 

We moesten de beverkist nog openen, hier lagen zakjes met mais in. Wat hoort er bij maïs? Een goede film natuurlijk. Want van mais kun je popcorn maken! We gingen naar de beverbioscoop! Snel renden de bevers naar de kampvuurkuil waar Dennis het vuur al flink had opgestookt. Er waren een paar bevers die dachten dat mais gemengd moest worden met water, maar dat is niet nodig. De mais werd met wat olie in de pan gegooid en deze werd in het vuur gezet. Na heel even wachten begon de popcorn te poffen! We moesten wachten tot we geen gepof meer hoorden. Toen was de popcorn klaar!

Eenmaal weer binnen was de beverbioscoop geopend. Iedereen kreeg een eigen stoel en een eigen bekertje met drinken en met popcorn! Toen de film begon werd de ruimte donker! Net echt 😉 Al snel was het tijd om naar huis te gaan.

Volgende week weer een nieuwe opkomst. Tot dan allemaal!

Comments are closed