Bever-Doe-Dag 2017: Binnenstebuiten

HJB Llanos | Bever-Doe-Dag
Van binnen naar buiten; daar ging het afgelopen zaterdag over tijdens onze allereerste Bever-Doe-Dag. In de zomer doet iedereen dat: heel veel dingen die we binnen doen als het koud is, doen we buiten zo gauw het zonnetje begint te schijnen. Spelletjes, eten, drinken, gezellig kletsen, enzovoort.

Onze eerste Bever-Doe-Dag

Ondanks dat deze dag het zomerse zonnetje nauwelijks te zien was, vertrokken we met een enthousiaste groep bevers naar Enschede waar de Bever-Doe-Dag werd georganiseerd door scoutinggroep Nanne Zwiep. Ook de bewoners van Hotsjietonia waren aanwezig: Stuiter, Rozemarijn, Professor Plof, Fleur, Sterre, en nog meer. Ze waren allemaal blij dat er zoveel bevers waren gekomen.

Maar plotseling gebeurde er iets heel raars….professor Plof stond te koken…en dacht dat hij Rozemarijn was, terwijl Rozemarijn zei dat ze de professor was. Sterre was aan het kleuren en Fleur stond kompas te lezen. Wat was dit nou?! Iedereen deed anders dan normaal. Stuiter snapte er niks van. Toen bleek dat één van de proefjes van Professor Plof erg mis was gegaan: iedereen was van lichaam gewisseld. De bevers moesten helpen om de ingrediënten te vinden voor het goede drankje. De bevers bedachten zich geen moment en begonnen snel aan de spellen, waarmee ze allemaal ingrediënten konden verdienen.

Waslijn-spelletjes

Aan een lange waslijn hingen allemaal spellen. Elke keer kozen ze weer een ander spel: reuze-mikado, reuze-Jenga, weerestafette, marshmallows bij het kampvuur, schminken en nog veel meer. Maar het leukste vonden ze wel de pionier- en touwbruggen die over het (enkeldiepe) meertje waren gemaakt. Alsof ze dit dagelijks doen, klommen de bevers over de bruggen en lieten zich niet afschrikken door de krokodil die in het water lag te loeren.

Na heel veel spellen hadden de bevers alle ingrediënten voor het drankje verzameld en kon de professor eindelijk het goede drankje brouwen. En ja hoor, alle bewoners werden weer zichzelf. Wat waren ze blij!

Als aandenken kregen alle bevers een badge die ze op hun blouse kunnen maken; dan kan iedereen zien hoe goed de bevers de bewoners van Hotsjietonia geholpen hadden. (Deze mogen papa’s of mama’s op de linkermouw naaien). Ontzettend goed gedaan bevers! Wij vonden het een zeer geslaagde dag.

Aanstaande zaterdag 8 juli is het alweer de laatste normale opkomst voor de zomervakantie. Tot dan!

Denken jullie eraan: 15 juli staat onze jaarlijkse, supergezellige BBQ gepland. Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom! Opgeven kan tot en met 8 juli.

Comments are closed