Beestjes zoeken in het bos

De bevers gingen samen beestjes zoeken! Niet bij het troephuis, maar in het bos! In de beverkist zaten namelijk insectenpotjes met loepjes zodat de bevers de beestjes goed konden bestuderen. De groep werd verdeelt in kleinere groepjes. Elk groepje ging opzoek. Het ene groepjes wou per se pissebedden vinden en de anderen wilden liever naaktslakken scoren. Ook zijn er spinnen gevonden en een echte rups! Nadat we heel veel beestjes verzameld hadden moesten deze natuurlijk wel in het bos blijven. Dat vinden ze veel fijner!

Hierna werd er verteld hoe bijen honing maken. Daarbij hadden we drie verschillende posten met een bloemenveld, een bijenkorf en een honingpot. Ook liep er een imker rond. Iedere keer als de bevers de honing vanuit het bloemenveld naar de korf wilden brengen moesten ze oppassen dat de imker het niet van ze af zou pakken! Hij verzamelde namelijk alles bij zijn honingpot. Spannend! Omdat het warm was besloten we bij het troephuis even bij te komen van een glas ranja. Hierna hadden we nog heel even tijd om superkippen te spelen en touw te trekken. Het was een gezellige en leerzame opkomst!

We hopen de bevers terug te zien op vrijdag 27 april bij Koningsdag te Wierden. Zaterdag 28 april en 5 mei is er geen opkomst.

Comments are closed