Bevers leren appelmoes maken

Vanmorgen stond er weer een toffe opkomst klaar voor de Bevers. We begonnen met het verzamelen van een ingrediënt. Welk ingrediënt wisten de Bevers niet. Ze hadden al appels in de beverkist gevonden. Tijdens het zoeken kwamen ze erachter dat achter het troephuis zakjes suiker waren verstopt. Hmm.. appels + suiker? Ze dachten eerst aan appelsap, maar dat vonden we toch was suf. Totdat we een busje kaneel lieten zien. De bevers gingen zelf appelmoes maken. Bijna iedereen kende appelmoes natuurlijk wel. Een aantal bevers vonden dit lekker bij de patatjes en aardappels. Een enkeling gooide het ook over zijn macaroni.

Iedereen kreeg zijn eigen bordje en (stomp) mesje. De appels waren gelukkig al geschild, dus dat hoefden de bevers niet meer te doen. Nu moesten ze alleen nog zo klein mogelijk worden gesneden. Tussendoor werd er gezellig gekletst en gesnoept van de appelblokjes. Nadat alle blokjes gesneden waren deden de bevers alles in 1 grote bak. De blokjes gingen met het kaneel, de suiker en een beetje water in een grote pan op het vuur.

Terwijl de appeltjes op het vuur stonden deden we het grote pannenkoeken spel. Want appels zijn natuurlijk ook lekker op pannenkoeken. We hadden een groepje suiker, stroop, chocopasta en poedersuiker. Iedere keer als een topping werd opgeroepen moest de juiste topping naar het midden van de grote pannenkoek rennen. Als er pannenkoek werd geroepen moesten alle toppings naar het midden!

De appels waren ondertussen lekker zacht en er stonden al allemaal bekertjes klaar. Iedereen mocht van de appelmoes snoepen. Ondertussen werden er belangrijk dingen over het kamp vertelt. Deze vind namelijk over 2 weken al plaats op het troephuis! Nadat iedereen wat gedronken had en het moesje op had hebben we nog fruitbingo gespeeld.

Helaas was het daarna alweer tijd om naar huis te gaan. Tot volgende week!

Comments are closed