Op naar Bever-Doe-Dag 2023

Het was weer zover! We gingen met de bevers naar het jaarlijkse evenement Bever-Doe-Dag. Dit werd gehouden bij Beundersveld Beckum. Het thema verhaal van de Bever-Doe-Dag ging over Noa en haar sprookjesboek.

‘In Hotsjietonia wordt een boek gevonden. Het blijkt het sprookjesboek van Noa te zijn. Uit het sprookjesboek van Noa zijn een aantal plaatjes van voorwerpen verdwenen. Hierdoor kan Noa de sprookjes niet voorlezen. Noa en het sprookjesboek zijn erg verdrietig. Samen maken Noa en Stuiter een lijstje van de verdwenen voorwerpen. Daarna gaan ze de andere bewoners van Hotsjietonia vragen of zij daar iets van gevonden hebben. Noa gaat samen met Stuiter opzoek naar deze plaatjes. Stuiter nodigt ook alle bevers uit om mee te zoeken.’

We verzamelden ons met bevers van andere scouting groepen in de kampvuurkuil. Daar gingen we officieel de Bever-Doe-Dag openen door het bever openingslied met z’n allen te zingen. Daarna mochten we activiteiten gaan doen. Maar toen viel ons één ding op. Waar is de waslijn gebleven? Bij voorgaande jaren hingen aan de waslijn de spellen die je uit kon kiezen en als je klaar was met het spel hing je het spel weer terug aan de waslijn. Maar dit jaar ging het helemaal anders. We kregen bij het inschrijven een pas en die kon je scannen bij een laptop en die zei dan welke activiteit je mocht gaan doen. Dat was super leuk bedacht!

 

 

We mochten springen op het springkussen, een huisje pionieren, broodje knakworst eten, pleisters op elkaar plakken en een potje memory spelen. Toen was het alweer tijd om met z’n allen in de kampvuurkuil af te sluiten door het bever sluitingslied te lezen. We vonden het allemaal super leuk!

Volgende week hebben we ook een speciale opkomst. Dan gaan we naar kinderboerderij Dondertman. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.