Installatie en klimmen met de bevers

Afgelopen zaterdag nadat iedereen keihard heeft meegezongen met het openingslied begonnen we de opkomst met het installeren van een aantal bevers. Na het afleggen van de beverwet en het omdoen van de dassen was het zo ver; officieel drie nieuwe bevers erbij. Gefeliciteerd Jelte, Jesse en Nathan. Welkom bij de groep!

Nadat de papa’s en mama’s weg waren gingen we eerst een tikspel doen. Dit was een soort stoelendans tikkertje maar dan met hoepels. In het veld liggen allemaal hoepels verspreid, één hoepel minder dan het aantal kinderen. Er is één tikker en die probeert iedereen af te tikken. Wanneer de leiding fluit rent iedereen zo snel mogelijk in een hoepel en zijn daar veilig voor de tikker. Elke keer na de fluit wordt er een hoepel weggehaald. Als iemand is getikt of niet meer in een hoepel kan staan is hij af. Wie het langst overblijft heeft gewonnen.

Daarna werd de groep in drieën opgesplitst. Één groep ging klimmen op de klimtoren. Het klimmen gebeurde met behulp van Boris. Hij is leiding bij de Explorers van HJB Llanos en weet alles over klimmen. Hij hielp samen met Dennis de bevers omhoog te klimmen. Elke bever kreeg keurig een klimgordel aan en werd vastgeklikt aan het touw. Deze zat aan het uiteinde weer vast aan een leiding op de grond. Alle bevers hebben heel goed geklommen en kwamen keurig weer naar beneden. Als de bevers naar beneden wouden hoefden ze alleen maar hun benen te strekken en de voeten tegen de wand aan te zetten om zo naar beneden te ‘lopen’.

De tweede groep ging binnen met Mai Lun het spel kriebelestafette doen. Hierbij staan de bevers op een rij achter elkaar. De achterste persoon krijgt een kaartje met een cijfer erop. Hij/zij tekent het cijfer met de vinger op de rug van degene die voor hem staat. Op deze manier wordt het cijfer ‘doorgegeven’ naar de rug van het voorste kind. De voorste mag het cijfer op het bord schrijven. Klopt het met cijfer waar ze mee zijn begonnen?

De derde groep ging met Anne-Britt het spel rara wat ben ik doen. Hierbij krijgt één bever een kaartje van een dier op zijn voorhoofd geplakt. De bever moet door vragen te stellen aan de rest van de bevers erachter komen welk dier hij/zij is. De vragen moeten alleen te beantwoorden zijn met ja of nee. Alle groepjes hebben na een tijdje omgewisseld zodat iedereen de top kon bereiken op de klimtoren.

Nadat iedereen had geklommen was het tijd om de cadeautjes uit te delen van de grote club actie. Hoe meer loten de bever had verkocht hoe groter het cadeau was.

Boris bedankt voor je hulp met het klimmen! We vonden het erg geslaagd. Volgende week weer een nieuwe opkomst, tot dan.

Reacties zijn gesloten.