Een rondje met boswachter Ben

Het begon met een algemeen mailtje naar Staatsbosbeheer. Daarop reageerde oud voorzitter Ben. Als boswachter met de functie “Publiek” kon hij voor de Welpengroep wel een interessante ochtend verzorgen. De lente & zomer bleek voor ons minder geschikt. Dan maar even wachten tot de herfst.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. We trokken met onze Bevers en Welpen naar de Sallandse Heuvelrug. Een klein stukje van het werkgebied van Ben. In de zandbak van het speelbos kregen we eerst een kleine geschiedenisles. Niet alleen over het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug, maar ook over het onze vereniging HJB Llanos.
Daarna trokken we (met routekaart) het bos in. Onderweg kregen we uitleg over paddestoelen en zwammen. De Bevers & Welpen kregen zelfs spiegeltjes om de naar de lamellen met sporen aan de onderzijde van de zwammen te kijken.
Verderop stopten we nog bij een dode boom, waar nog heel veel leven in zat en wees Ben ons nog op de verschillende sporen van ree├źn in het bos.
Bij het uitzichtpunt op de heide kregen we naast nog meer interessante uitleg nog ranja met wat lekkers.
Vervolgens liepen we via de Schaapskooi terug naar het speelbos. Hier werd natuurlijk ook nog even de wiebelige brug getrotseerd. Allen zonder nat pak de overkant gehaald.
Een erg interessante en leuke ochtend in het bos en op de heide.
Bedankt Ben !

 

Reacties zijn gesloten.