Bevers spelen eigen Hotsjietonia poppenkast

Bij het openen van de beverkist vonden de bevers pollepels en figuren uit Hotsjietonia. Wat kun je daar nou mee? De bevers wisten nog niet dat deze attributen voor de Hotsjietonia poppenkast waren. Eerst maar eens een spelletje om mee te openen. Over het veld waren drie verschillende plekken. Mees stond in de Alpen, Mai Lun in de stad en Famke op het platteland. Iedere keer riep Dennis een woord. Bijvoorbeeld rotonde, koeien, eenden, sneeuwtop en ga zo maar door. Elk woord moesten de bevers plaatsen op de juiste plek.

Nadat we allemaal een beetje warm waren was het tijd om aan de slag te gaan met de pollepels. Van de pollepels mochten de bevers figuren uit Hotsjietonia maken. Met papier, lijm, stiften en wol gingen we aan de slag. De bevers hebben heel goed gekeken naar de voorbeelden. Stanley Stekker kon iedereen herkennen aan zijn wat langere, zwarte haar. Ook had hij zijn blauwe lievelingspet op. Keet Kleur was te herkennen aan haar muts en kleurige kleding. Sterre zag er ook stoer uit met haar zonnebril in haar lange blonde haar. Ook maakten de bevers een hond en een kano. Deze attributen kwamen namelijk terug in het poppenkast verhaal. De verhaaltjes hebben de bevers trouwens zelf verzonnen met de leiding. Super knap hè!

Na een korte drinkpauze en een frisse neus halen was het tijd voor het theater! De bevers kregen een prachtige Hotsjietonia poppenkast voorstelling te zien. Ze lagen helemaal dubbel en sloten af met luid applaus!

Ter afsluiting hebben de bevers samen parachute bal gespeeld. Hierbij moesten ze tegelijk het parachute doek omhoog halen en de bal die erop lag weer proberen op te vangen. Om het nog spannender te maken mochten de bevers oversteken naar elkaar, onder het doek door!

We hopen dat de bevers een leuke Sinterklaas intocht hebben gehad! Graag tot volgende week 🙂

Reacties zijn gesloten.