Bevers bezoeken de boerderij!

Afgelopen zaterdag hadden we een bijzondere opkomst gepland staan. We gingen namelijk met de bevers naar fokbedrijf Brummelhuis in Hoge Hexel. Dit bezoek was geregeld door oud-leiding Nicole, want haar schoonfamilie runt dit bedrijf.

We werden daar opgewacht door Marije, zij nam ons mee naar de stal. Onderweg richting de stal legde ze uit hoe ze ervoor zorgen dat muizen niet in de stal komen. Zoals het grind in de weg, maar ook goeie omstandigheden creëren waardoor roofvogels komen om muizen te vangen.

In de stal konden we boven vanuit de skybox in de kraamhokken kijken, daar konden we goed de varkens en biggetjes zien.

 

We hebben veel geleerd vandaag. Bijvoorbeeld dat een vrouwtjes varken een zeug heet en een mannetjes varken een beer. Marije vertelde dat we konden zien of het biggetje een mannetje of een vrouwtje is doordat het oor nummer links of rechts zat. De kinderen zagen ook een ketting in elk hok hangen, Marije vertelde dat de varkens hiermee tandenpoetsen na het eten.

De kinderen gingen ook twee puzzels maken. Bij één puzzel kon je zien waar het vlees van het varken vandaan komt en bij de andere puzzel kon je zien in wat voorn producten varken allemaal voorkomt.

En wat de kinderen echt niet meer vergeten is dat de varkens hun eigen McDrive hebben!

Nadat we nog een laatste keer in de kraamhokken hebben gekeken mochten we ook nog even een bezoekje brengen bij de overbuurman die koeien heeft. De kinderen hebben de koeien gevoerd, die tong tegen je hand voelt wel een beetje gek. We konden de melkrobot zien en de grote tank waar al de melk wordt opgeslagen en we mochten ook nog even kijken bij een kalfje van 3 dagen oud.

We hebben een superleuke opkomst gehad!

 

Reacties zijn gesloten.